Durfjijmetmij? Ga eens uit ‘online’!

“Ben je op zoek naar vrienden om samen iets te ondernemen of durf je een stap verder te gaan en wil je een relatie zoeken? Dan zit je bij ons goed.” Dit is een van de eerste zinnen op de website durfjijmetmij.nl. 

De site is tot stand gekomen op initiatief van Parnassia. Het is een ontmoetingssite voor personen die staan ingeschreven bij Parnassia, Bavo-Europoort, Delta Psychiatrisch Centrum, Dijk en Duin, GGZ Noord-Holland-Noord, Kwintes, RIBW Nijmegen/Rivierenland en Stichting Anton Constandse. Sinds Valentijnsdag 2012 is de site actief. In ongeveer een jar hebben zo’n 895 mensen zich ingeschreven. Zij maken gratis gebruik van durfjijmetmij.nl.Op de site staan verschillende ‘kopjes’ zoals berichten, chatten, uitkalender, tips en een helpfunctie. De leden maken veel gebruik van de chatmogelijkheid, vooral ’s avonds en ’s nachts. Mensen sturen elkaar ook vaak berichten. “Heel soms moet ik daarin wat corrigerend optreden, omdat mensen elkaar misverstaan. Als beheerder van de site moet ik waken over de veiligheid van de leden. Soms moet ik verwijzen naar de voorwaarden die mensen bij inschrijving hebben ondertekend. Gelukkig zijn mensen voor het overgrote deel heel goed in staat om onderling zelf problemen op te lossen.”

Contact met gelijkgestemden

Peggy van Droogenbroeck is de initiatiefneemster en beheerder van deze site. Ze doet het met veel plezier. “De meeste voldoening haal ik uit de reacties van de deelneem(st)ers. Ze kunnen chatten, elkaar berichten sturen en niemand hoeft zich beter voor te doen dan hij of zij is. Mensen kunnen zichzelf zijn. Er heerst een sfeer van gelijkgestemdheid. Ik geniet van de manier waarop onderwerpen zoals ‘omgang met familie, slecht slapen, medicatie, activiteiten op een dagcentrum’ worden besproken. De leden hoeven zich hier niet te schamen en vinden het fijn om problemen of gezellige dingen met elkaar te delen.”

Peggy zou graag zien dat nog meer instellingen zich aansluiten bij dit concept, zodat meer mensen hun horizon nog verder kunnen verbreden. Meer leden zorgt voor verfrissing bij het zoeken naar anderen. Sommigen hebben elkaar gevonden en ondersteunen elkaar als ze het moeilijk hebben. Meer leden betekent ook meer kans op een match voor vrienden of een date.

Wat is het meest populair op de site?
Peggy: “Ik wil graag nog melden dat we zojuist een beveiligingscertificaat hebben gehaald. Dus de site is bewezen veilig. Over een aantal jaren hoop ik natuurlijk op nog meer leden. Achter de schermen zijn we bezig om het gebruikersgemak te vergroten. En met een grote glimlach zegt Peggy tot slot: “Schrijf je in!”

Meer weten?
Wilt u meer weten over deze ontmoetingssite? Kijk op www.durfjijmetmij.nl of neem contact op met Peggy van Droogenbroeck via telefoon: 088-3575502.

Geen opmerkingen: