Digitale sociale kaart


Steeds meer informatie is via internet beschikbaar. Via websites met overzichten of via zoekmachines zoals Google is relevante informatie te vinden voor uw sociale kaart.

Veel mensen denken dat met zoekmachines alles te vinden is op het internet. Maar zoekmachines zijn als ijsbergen: slechts een klein gedeelte is zichtbaar. Zoekmachines geven niet alle resultaten weer die voor u wel relevant zouden kunnen zijn. Het is dus verstandig om ook andere informatiebronnen te gebruiken om uw sociale kaart in uw eigen omgeving te onderzoeken. Maak bijvoorbeeld gebruik van de (wijk)krant, de openbare bibliotheek, mensen in uw omgeving en de hulpverlening. En gebruik die informatie in combinatie met het internet als informatiebron.

Bij het gebruik van internet als bron van informatie is het belangrijk rekening te houden met het volgende: Wat is betrouwbare informatie en wat niet? We geven een korte beschrijving van twee bronnen waarvan de redactie meent dat ze betrouwbare en relevante informatie voor uw sociale kaart bevatten.


www.jekuntmeer.nl
Jekuntmeer.nl is een site voor vraag en aanbod in passend werk, opleiding en activiteiten op het gebied van zorg en welzijn. Specifiek voor de stad Den Haag is er denhaag.jekuntmeer.nl. Deze uitgebreide, overzichtelijke site is gericht op mensen met én zonder beperking die actief mee willen doen in de samenleving. Mensen met psychotische ervaringen vallen dus onder deze doelgroep, maar mensen zonder psychotische ervaringen ook. 

U kunt in het zoekscherm aangeven waar u naar op zoek bent:

·         Advies en ondersteuning
·         Leren
·         Bewegen
·         Ontmoeten
·         Creëren
·         Werken

Verder kunt u de zoekopdracht verfijnen naar onder andere: type activiteit, doelgroep, leeftijdscategorie en stadsdeel in Den Haag. Het is de moeite waard eens te kijken op deze site. Wellicht zitten er waardevolle activiteiten bij die uw sociale kaart verrijken!

www.socialekaart.net
Op deze website staat De Digitale Sociale Kaart voor met name de inwoners van de gemeenten Den Haag, Pijnacker-Nootdorp en Rijswijk. Deze gemeenten willen dat hun inwoners op een snelle, makkelijke en laagdrempelige manier de beschikking hebben over gegevens van dienstverleners en instellingen in de sectoren zorg, welzijn en wonen. De Digitale Sociale Kaart biedt zo’n overzicht met zo volledig en actueel mogelijke informatie.
Onder de aanbieders zitten voornamelijk huisartsen, therapeuten, zorginstellingen, vrijwilligersorganisaties, maatschappelijke dienstverleners, apotheken, wijk- en buurtcentra, culturele verenigingen, onderwijs, kinderopvang en sportverenigingen.
U kunt met de Digitale Sociale Kaart snel en makkelijk zelf informatie over de gezondheidszorg en aanverwante terreinen zoeken en vinden. Elke dienstverlener en instelling in de Digitale Sociale Kaart heeft zijn/haar eigen pagina waarop tenminste de contactgegevens en de dienstverlening staan beschreven. Ook informatie over openingstijden, specifieke producten/diensten en een eventuele link naar de eigen website van dienstverleners en instellingen kunt u vinden.

Geen opmerkingen: