Het talent van Kees


Vraagt u zich weleens af waar u echt goed in bent? Grappig genoeg weten de meeste mensen helemaal niet waar ze in uitblinken. Of ze weten het ergens wel, maar zetten het niet bewust in. Stelt u zich voor: u doet werk of beoefent een hobby waarbij de tijd voorbij vliegt, omdat u het met plezier en passie doet. Dat is vaak werk of een hobby waarbij u uw talent gebruikt! Talent is dan zo vanzelfsprekend. U hoeft er immers niet hard voor te werken.


We belichten hier het talent van Kees, een patiënt van Parnassia. Kees heeft zichzelf een aantal jaren geleden de vraag gesteld: Waar ben ik echt goed in? Kees bleek een grote belangstelling te hebben om in de beveiliging te werken. Hij droomde in zijn jeugd altijd al van een baan bij de politie of het leger. Dat leek Kees niet haalbaar, maar een baan bij de beveiliging wel. Toch bracht dit in praktijk niet het beste in Kees naar boven.


Hij kwam erachter dat iets anders hem blijer maakte, namelijk het maken van  ontwerpen en tekeningen. Al van kleins af aan tekende hij in een schetsboek. Zijn ontwerp- en tekentalent wil hij in de toekomst ook gaan combineren met zijn huidige hobby. Kees is rapper in een muziekband. Hij rapt er op los, zowel in het Engels als in het Nederlands... het maakt hem niet uit! De band zit nog in de beginfase maar Kees heeft al ideeën om T-shirts van de band te gaan ontwerpen en verkopen. Zo combineert hij zelfs twee passies, het rappen en tekenen. Wat is uw talent?  

Geen opmerkingen: