Single-actief, liefst met anderenOnder de vleugels van het Maatschappelijk Steun Systeem (MSS) worden er al een aantal maanden activiteiten georganiseerd voor alleenstaanden en alleengaanden. Deze single-activiteiten hebben als doel: elkaar ontmoeten, samen iets leuks doen. Dat kan van alles zijn. Van een wandeling maken, samen koken, een gezamenlijke picknick tot een dansles. Voor ieder wat wils en eigenlijk ook bijzonder voordelig. Bijvoorbeeld koken en eten kost slechts € 4,-.


François vertelt
François (68) kwalificeert de activiteiten onmiddellijk als ‘leuk’. Wat er dan leuk aan is? De activiteiten op zich en het even uit huis zijn. François deed mee met een strandwandeling, picknick in het Westbroekpark en het luisteren naar klassieke muziek in het Zeeheldentheater. Vooraf kende hij eigenlijk slechts één persoon, maar inmiddels spreekt hij met diverse deelnemers en de begeleiders. “Jammer dat er zo weinig vrouwen meedoen”, aldus François. Hij is niet direct uit op een relatie, maar hij  hoopt toch ooit eens een vrouw te vinden. “Een kameraad tussen de 50 en 70 met wie ik een terrasje kan pakken of thuis op de bank samen een dvd-tje kan kijken”, vertelt François. “Ik zou het leuk vinden als er nog een dansmiddag met verschillende dansstijlen wordt georganiseerd en een diner met kerst”, vult hij aan.


Maya aan het woord
Maya (41) kwam via een MSS-festival in het verleden op het spoor van de single-activiteiten. Inmiddels heeft Maya aan drie mee gedaan: een hofjeswandeling, een picknick en een salsales. Op de vraag hoe ze het vond om mee te gaan, antwoordt ze spontaan: “Ik vond het best spannend en eng, maar de organisatoren waren zo vriendelijk dat de drempel om mee te doen voor mij werd verlaagd. Ik had het gevoel dat ik er mocht zijn. Daardoor durfde ik ook open te zijn”.

Over alle activiteiten kan ze iets positiefs zeggen. Bij de hofjeswandeling kende ze vooraf niemand, maar kon ze aansluiting met anderen vinden tijdens het wandelen. Bij de picknick genoot ze van de gezelligheid en het samen eten. Bij de salsales was het bewegen fijn, waarbij ze nog opmerkt: “Zoiets ga je toch niet zo snel alleen doen”. Het ontmoeten van andere mensen heeft inmiddels ook geleid tot een vriendschap met een man. Met hem gaat ze af en toe een hapje eten bij de HEMA en legt ze wel eens een kaartje.

Meer weten?
Wilt u meer informatie over deze single-activiteiten of wilt u zelf eens deelnemen? Neem contact op met het MSS via Yolanda Heijdel 06-203 66 202 of Barbara Cornelissen 06-208 95 740. Of mail naar: y.heijdel@parnassia of  b.cornelissen@parnassia.nl.  

Geen opmerkingen: