ETON training en opleidingen, het opleidingenbedrijf van de REAKT GroepDe meeste lezers van deze nieuwsbrief zijn goed bekend met REAKT. Maar dat ligt waarschijnlijk anders voor het vrij nieuwe bedrijfsonderdeel van de REAKT Groep: ETON training en opleidingen. ETON verzorgt workshops en trainingen van uiteenlopende aard en speelt hierin een belangrijke rol bij rehabilitatie. We stellen de manager van ETON training en opleidingen, Wilma Roerade, een aantal vragen om wat meer te weten te komen over ETON.

Wat doet ETON eigenlijk?
Wilma: “ETON geeft cursussen, trainingen en opleidingen. De trainingen en opleidingen worden gegeven aan de medewerkers van REAKT en de deelnemers van REAKT, TRACK en Parnassia. De locaties waar de trainingen gegeven worden zijn zeer divers. De locatiekeuze is afhankelijk van de grootte en de wensen van de groep cursisten. ETON probeert om de cursisten zoveel mogelijk weg van de ‘behandelsfeer’ te krijgen. Er wordt dus geprobeerd om de trainingen bijvoorbeeld niet in de inloop van REAKT te geven, omdat de cursisten daar al vaak zijn.”

Hoe ervaren de cursisten de trainingen en opleidingen van ETON over het algemeen?
Wilma: “Over het algemeen starten de cursisten positief met het volgen van de trainingen, maar er is wel sprake van uitval. Uitval van cursisten is vaak niet gebaseerd op de inhoud van de trainingen, maar op andere factoren. Om uitval zoveel mogelijk te beperken, is het tempo van de trainingen aangepast. Aan de ene kant zijn er voldoende rookpauzes en koffiepauzes ingeroosterd, aan de andere kant beginnen bijvoorbeeld de cursisten van TRACK vroeg in de ochtend met hun opleiding. De reden hiervoor is omdat het voor deze cursisten belangrijk is weer een arbeidsritme te krijgen. De meeste cursussen en opleidingen worden echter in de middag gegeven. Veel cursisten ervaren ook de groepsdynamiek als positief.”

Welke cursussen worden er zoal gegeven?
Wilma: “Voor een overzicht van het complete scholingsaanbod hebben we opleidingsgidsen. Een kleine greep uit het aanbod is: gezonde leefstijl, klantgericht werken, effectief samenwerken, assertiviteit en weer naar school.”

Krijgt de cursist een diploma en wat kan men daar mee?
Wilma: “Na het voltooien van een ETON-opleiding krijgt de cursist een certificaat. Het certificaat is vooral voor de cursist bedoeld als bewijs van deelname. In combinatie met werkervaring, bijvoorbeeld opgedaan bij REAKT, is het ook van waarde voor het vullen van een portfolio. En dat is weer interessant voor werkgevers.”

Een ETON-opleiding is gratis, mits iemand is ingeschreven bij REAKT of TRACK. Een behandelaar kan u hiervoor aanmelden.

Voor meer informatie kunt u bellen met ETON via telefoon (0182) 56 33 00. Of een email sturen naar: Wilma Roerade: w.roerade@eton-opleidingen.nl of Chantal Dijkstra: c.dijkstra@eton-opleidingen.nl Ook via REAKT en TRACK kunt u natuurlijk meer informatie krijgen.

Geen opmerkingen: