Bandsessies: podium voor popmuziek


 

In het kader van kunst en creativiteit vormt het genre muziek een belangrijk een onderdeel. Het maken van muziek is voor veel mensen inspirerend en een fijne uitlaatklep. Zo ook voor de Bandsessies in Den Haag. Zij bestaan negen jaar en bieden muzikanten met een psychiatrische achtergrond een podium door het samen maken van popmuziek in bandvorm. Martijn Schaepman is een van de drie woonbegeleiders bij woonvorm Stichting Anton Constandse in Den Haag die de bands begeleidt. “De Bandsessies bestaan uit vier bands: The Tuesdays, Chucky’s Bride, Pleuni & The Electric Ants en Bad Weather”, vertelt Martijn. “De bands maken echt allerlei soorten muziek. Hierbij kun je denken aan pop, blues, soul, classic rock en jazz.”

Martijn vervolgt: “Leuk is dat zowel beginners als gevorderden muziek kunnen maken in een van de bands. Gitaarspel, drummen, zang: diverse disciplines zijn mogelijk. We repeteren iedere dinsdag vanaf 12.00 tot 18.30 uur in het Haags Pop Centrum en werken altijd ergens naartoe. Regelmatig treden de bands op bij onder meer Café De Vinger, Café Het Paard en Lokaal Vredebreuk. Iedere band speelt ook eenmaal per jaar bij Beachclub Bora Bora; een populaire strandclub in Scheveningen. Het streven is dan ook om onze muzikanten een podium te geven voor regulier publiek, dus niet alleen voor de doelgroep. Inmiddels zijn we van 5 bandleden bij de start van bandsessies negen jaar geleden gegroeid naar 25 actieve deelnemende muzikanten.”

Kroon op het werk
Eind juli was Bandsessies maar liefst vijf dagen achtereen in een heuse opnamestudio. Het eerste, echte Bandsessies album is toen opgenomen. Op dit album zijn alle bands en muzikanten te horen die aan Bandsessies verbonden zijn. In deze vijf dagen zijn negen songs opgenomen, waarbij iedere deelnemer muzikaal boven zichzelf is uitgestegen. De muzikanten hebben voornamelijk eigen composities gemaakt. Het is een mooi en spannend album geworden. Op 22 september vindt de CD-presentatie plaats bij strandclub Bora Bora. De hele middag zijn er optredens van de Bands van Bandsessies. Het belooft een gezellige dag te worden en iedereen is van harte welkom. “Ik ben trots op onze leden en de muziek die we met z’n allen maken”, zegt Martijn tot besluit.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de Bandsessies? Waar en wanneer er optredens zijn? Of lijkt het u wellicht leuk om ook in een van de bands te spelen? Stuur een e-mail naar bandsessies@gmail.com of kijk op www.bandsessies.com. Ook kunt u vriend worden op de facebookpagina: www.facebook.com/bandsessies

Geen opmerkingen: