Bewegen op (de) maatVeel van de vragen die binnenkomen bij het Maatschappelijk Steun Systeem (MSS) gaan over activiteiten. Mensen willen graag (weer) iets gaan doen. Creatief bezig zijn, computerles, een taal leren, een maatje ontmoeten, kaarten, dammen, (vrijwilligers)werk oppakken. Maar er komen ook veel vragen binnen op het gebied van bewegen: wandelen, fietsen, zwemmen, dansen, fitness enzovoorts. En dan vaak het liefst samen met iemand. Mensen vragen zich af waar ze terecht kunnen en hoe ze aan een maatje kunnen komen.
Om die mensen op weg te helpen en te laten zien welke mogelijkheden er zijn probeert het MSS op de hoogte te blijven van de activiteiten op alle genoemde gebieden. Hieronder leest u een update voor groot Den Haag voor zomer en herfst 2010.

Wie-wat-waar bewegen?
·              Het wijkcentrum
Bijna ieder wijkcentrum in Den Haag doet wel iets op het gebied van bewegen. Vooral de stichting MOOI is actief. Een greep uit de activiteiten: yoga, volleybal, voetbal, fietsles, fitness, 55+ gymnastiek, dansen.
Bezoek voor meer informatie de site www.stichtingmooi.nl

·              REAKT
Op diverse plaatsen in Den Haag/Zoetermeer/Gouda heeft REAKT locaties. Een bekende Haagse locatie is de Platinaweg waar mooie fitnessruimte tot uw beschikking staat. Lees meer in de oproep op pagina 6 van deze nieuwsbrief of
bezoek voor meer informatie de site www.reakt.nl

·              Precura
Deze stichting organiseert onder andere het ‘Bewegen Op Recept’ (BOR). Dit recept is via uw huisarts te verkrijgen. U kunt dan heel voordelig meedoen aan fitness, aerobics, aquarobics of dansen. Bezoek voor meer informatie de site www.precura.nu

·              Beweegmaatje
In het digitale tijdperk is er ook van alles via internet te krijgen. Een mooie website is ‘www.beweegmaatje.nl’ waarbij individuen of groepen elkaar proberen te vinden. Er zijn nu al 10.000 deelnemers en 400 groepen! Enkele voorbeelden: ‘jongeman zoekt maatje om mee te kanovaren’. En ‘enthousiaste vrouw wil graag samen bewegen op muziek’.
Bezoek voor meer informatie de site www.beweegmaatje.nl

·              Gemeente Den Haag
Natuurlijk doet de gemeente ook van alles voor allerlei doelgroepen.
Een aantal projecten zijn: ‘Senior actief’ en ‘Gezond bewegen voor allochtone ouderen’.
Bezoek voor meer informatie de site www.denhaag.nl of www.sportzorg.nl

Nieuwsgierig of enthousiast geworden bij het lezen van zoveel mogelijkheden? Neem contact op met het MSS. U kunt bellen met Els Dreijer telefoon 070-391 71 27 of Willem Kasteleyn telefoon 070-391 81 00/06-514 09 515.

Een heel beweeglijke herfst toegewenst!

Meer informatie over het MSS Den Haag of gewoon eens kennismaken met een werktafel? Neem dan contact op met Els Dreijer, Yolanda Heijdel of Barbara Cornelissen telefoon 070-391 71 27. Ook kunt u onze website bezoeken www.mssdenhaag.nl

Geen opmerkingen: