Even buurten bij…

In het kader van vrije tijd, past een artikel over ‘de buurtkamer’ goed in deze nieuwsbrief. De buurtkamer is een vrij nieuw initiatief van Stichting Boog en is een laagdrempelig ontmoetingscentrum voor volwassen buurtbewoners vanaf 23 jaar. Zij kunnen elkaar in de buurtkamer leren kennen, bijpraten en gezamenlijk activiteiten ondernemen.

De buurtkamer is de ‘huiskamer’ van de buurt en draait geheel op vrijwilligers. Gastheren/-vrouwen zijn aanwezig om koffie en thee te schenken en een praatje te maken, maar kunnen indien mogelijk ook helpen bij eventuele problemen van buurtbewoners. De vrijwilligers hebben een gastvrije houding en willen zo min mogelijk ‘eisen’ aan de binnenlopende buurtbewoners stellen.

Wie zin heeft kan naailes volgen of meedoen aan spelletjesavonden met darten, bingo of kaarten. Er is een tweewekelijkse rommelmarkt en ook in het weekend staan de deuren open voor bezoekers.

De buurtkamer


Samen met een collega breng ik een bezoek aan de buurtkamer. Bij binnenkomst worden we welkom geheten door Ruben, de gepensioneerde beheerder, en twee gastvrouwen. “Willen jullie iets drinken?” vraagt een gastvrouw hartelijk. Het blijft niet alleen bij een (gratis!) drankje. Ruben tovert ook beschuiten met jam, hagelslag en slagroom uit de keuken. De beheerder vertelt lachend dat hij graag klust in de buurtkamer en daarbuiten. Als voormalig schilder en timmerman probeert hij het gebouw steeds verder te verfraaien. Beneden wanen we ons in een echte huiskamer met leren banken, tafels met rode kleedjes en (kunst)bloemen en een open keukentje. Buiten voor de deur staat een tafel met stoeltjes uitnodigend in het zonnetje naar ons te lonken.

Boven moet er nog wel geklust worden. Ruben wil graag een kamer inrichten als computerruimte voor de buurtbewoners. Alleen nog even wat computers regelen, een kandidaat docent heeft hij al gevonden. Het aantal bezoekers ligt gemiddeld tussen de 5 à 10. Dat aantal mag best omhoog wat Ruben betreft: “Af en toe ga ik zelf de wijk in en nodig omwonenden uit langs te komen. Ook ontwikkelen we nieuwe initiatieven om het allemaal nog aantrekkelijker te maken. Zo wordt er sinds enige tijd ook maandelijks een keer tussen de middag gekookt. Een warme maaltijd voor weinig geld en nog andere mensen ontmoeten ook, is dat geen uitstekende vrijetijdsbesteding?”

Meer informatie

Wilt u ook een keer langskomen in de buurtkamer aan de Vrederustlaan 129 in Den Haag? De inloop is op dinsdag en woensdag van 10.00-12.00 uur. Bezoek voor meer informatie de website www.bkvl.nl of neem contact op met Lindsay de Wit, M (06) 416 36 123.

Meer informatie over het MSS Den Haag of gewoon eens kennismaken met een werktafel? Neem dan contact op met Els Dreijer, Yolanda Heijdel of Barbara Cornelissen T (070) 391 71 27.

Geen opmerkingen: