Feestrecept



Voor een kleine 10 euro voor één persoon geniet u van drie heerlijke gerechten.

Voorgerecht ‘Carpacciosalade’
Ingrediënten:
  • plakjes carpaccio, of goedkopere variant runderrookvlees (75 gram)
  • eikenbladsla (of een combinatie daarvan met andere sla)
  • 0,5 eetlepel olijfolie met peper
  • 1 eetlepel olijfolie met knoflook
  • 0,5 eetlepel groene pesto
  • 0,5 eetlepel witte wijnazijn
  • pijnboompitjes
  • Gran Padano kaas

Bereidingswijze:
Maak van de pesto, de olijfolie met knoflook, de olijfolie met peper en de witte wijnazijn een dressing. Rooster de pijnboompitjes. Bestrijk met een kwastje het bord met een dun laagje dressing. Leg hierop de carpaccio of runderrookvlees. Strooi er eikenbladsla overheen, de geroosterde pijnboompitjes en de Gran Padano kaas. Giet hier overheen twee eetlepels dressing in een ronde beweging.

Hoofdgerecht ‘Tagliatelle met spinazie’
Ingrediënten:
  • 200 gram tagliatelle
  • 225 gram diepvriesspinazie (zonder room)
  • kleine ui
  • spekreepjes
  • 100 gram gehakt
  • 0,5 bakje kruidenroomkaas
  • geraspte kaas
  • peper
  • boter 
Bereidingswijze:
Snipper de ui en zet vast water op voor de tagliatelle. Smelt de boter in de pan op zacht vuur. Strooi de peper naar smaak erbij. Voeg de spekreepjes toe en bak ze nog niet helemaal gaar. Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze glazig. Zet het vuur hoger en voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg de diepvriesspinazie toe en laat deze ontdooien, blijf ondertussen roeren. Wanneer de spinazie ontdooid is, voeg de kruidenroomkaas toe en laat deze smelten. Kook ondertussen de pasta gaar. Als de saus warm is, is het gerecht klaar.

Serveertip:
Verdeel de pasta over twee borden. Doe hier het spinaziemengsel overheen. Maak het af met een beetje geraspte kaas naar smaak.

Nagerecht ‘Hangop met kersen’
(Minstens 12 uur van tevoren voorbereiden)

Ingrediënten:
  • 0,5 liter volle yoghurt
  • 1/8 liter slagroom
  • potje kersen (300 gram)
  • 2 zakjes vanillesuiker

Bereidingswijze:
Maak een schone theedoek nat, wring deze goed uit en bekleed er een vergiet mee. Plaats dit in een grotere schaal. Schenk de yoghurt in de theedoek. Schep na minstens 12 uur de hangop van de theedoek in een kom. Slagroom stijfkloppen. Voeg slagroom, vanillesuiker en kersen door de hangop.

Smakelijk feestmaal!

Geen opmerkingen: